Netherlands Alle websites

Netherlands

Cloud-gebaseerde oplossing

!!tool_print!! !!tool_pdf!!!!tool_partage!!
!!tool_email!!

Fred Laluyaux, CEO van Anaplan, voorziet een grotere acceptatie van de cloud, samenwerking en crowd-sourcing nu bedrijven willen profiteren van Big Data


Utrecht, 16 december 2013 - In 2013 zijn veel organisaties overgestapt op cloud-technologieën om te profiteren van meer wendbaarheid en lagere kosten. Vooruitkijkend naar 2014, voorziet Fred Laluyaux, CEO van Anaplan – het toonaangevende business-modelling- en planningplatform voor sales, operations en finance –, een grotere acceptatie van de cloud. Bedrijven hechten steeds minder waarde aan de mythes rond de cloud en erkennen de werkelijke concurrerende waarde ervan.

 

De voorspellingen van Fred Laluyaux voor 2014:

 

  • Meer samenwerking, minder afhankelijkheid

“Zakelijke gebruikers willen plannen kunnen maken, grote volumes aan data analyseren en financiële gegevens direct consolideren zonder afhankelijkheid van IT-teams of businessanalisten. Volgend jaar zien we dat businesssilo’s worden afgebroken. Verspreid werkende teams kunnen dan met realtime data op hetzelfde platform werken om tot betere beslissingen en forecasts te komen.”

 

  • Vervagende grenzen tussen financiële en operationele planning

“Door modelling en planning naar de cloud te verplaatsen, wordt voor bedrijven echte samenwerking – die niet alleen top-down of bottom-up is – mogelijk gemaakt. We zullen in 2014 steeds vaker finance- en operationsteams zien, die modellen bouwen, die beantwoorden aan ‘what if?’-scenario’s met een direct resultaat. Finance- en Operations-afdelingen zijn in staat om de vraag ‘Wat gebeurt er als we de bedrijfsvoering op deze manier aanpakken?’, te beantwoorden en dan te zien hoe de resultaten de gehele organisatie beïnvloeden.”

 

  • Crowd-sourcing wordt cruciaal

“Naast samenwerking tussen afdelingen binnen een organisatie verwachten we ook meer samenwerking te zien tussen verschillende bedrijven in de vorm van crowd-sourcing. Door het delen van technologieën, modellen en best practices in verschillende branches en tussen niet-concurrerende bedrijven is de manier waarop content wordt gecreëerd, verrijkt en geleverd, drastisch te verbeteren. Veel mensen mogen dan sceptisch zijn over de bereidheid van bedrijven om best practice-modellen met concurrenten te delen, wij zien dit al gebeuren nu sectoren zoeken naar procesverbetering en onderling informatie uitwisselen.”

 

  • ‘Cloud first’-benadering bij computing

“De belangrijkste bezwaren tegen adoptie van de cloud waren zorgen rond de beveiliging van data en data-integratie. In 2013 is een omslagpunt bereikt binnen nagenoeg alle sectoren. IT-teams zijn de waarde van de cloud beter gaan begrijpen en hebben gebruikers aangemoedigd om eerst naar de cloud te kijken voor het oplossen van businessissues. Ik voorspel dat deze trend zich in 2014 voortzet en dat alle sectoren – inclusief die sectoren waar de adoptie wat minder snel verloopt, zoals overheid en banken – naar de cloud kijken om IT- en businessuitdagingen aan te gaan.”

 

Voor meer informatie over Anaplan en de mogelijkheden voor uw organisatie kunt u met ons contact opnemen via de contactpagina

  • Volg ons op:
  • Facebook
  • Linked In